BiH
157

SBB traži postavljanje stacionarnih radara na M-17

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalni odbor Saveza za bolju budućnost (SBB) Hercegovačko-neretvanskog kantona prije četiri mjeseca pokrenuo je inicijativu da se postavi nekoliko stacionarnih radara na magistralnoj cesti M-17, no do danas kantonalne vlasti nisu poduzela ništa po tom pitanju.

Tu inicijativu uputio je zastupnik SBB-a Osman Macić na 21. sjednici kantonalne Skupštine, a na prijedlog Foruma mladih Općinskog odbora SBB Konjic, saopćeno je iz SBB-a.

Prijedlog je bio da se radari postave na području općine Konjic, u naseljima Kolonija, Čelebići, Orahovica i Podorašac, zatim u mjestu Ostrožac kod Jablanice i u naselju Vrapčići kod Mostara.

Na tim lokacijama, upozorili su iz SBB-a, sve je više saobraćajnih nesreća zbog neprilagođene brzine, pa je tako nedavno u mjestu Orahovica život izgubio Konjičanin, iza kojeg su ostali slijepa supruga i troje maloljetne djece.

Iz SBB-a navode kako će ustrajati u svojoj namjeri te su najavili kako će inicijativa biti jedna od tačaka dnevnog reda na predstojećim sjednicama kantonalne Skupštine.