Nakon loših rezultata
90

SBB proširuje tročlanu radnu grupu u cilju pripreme za naredne izbore

D. Be.
Foto: SBB
Foto: SBB
Tročlana radna grupa za analizu izbornih rezultata Saveza za bolju budućnost, koju je formirao predsjednik Fahrudin Radončić održala je radni sastanak u proširenom sastavu gdje su prisustvovali članovi i aktivisti Saveza iz cijele BiH.

Nakon dužih diskusija i analiza, iz SBB-a je saopćeno kako je zaključeno da se ranije formirana radna grupa proširuje i da će se u narednom periodu, u proširenom sastavu baviti formiranjem timova na nivou kantona u cilju blagovremene pripreme za izbore 2024. godine.

Radnom sastanku u jednom dijelu pridružio se i predsjednik SBB BIH Fahrudin Radončić kojom prilikom je tročlana radna grupa za analizu izbornih rezultata predala Izvještaj predsjedniku.

Za šeficu radne grupe ranije je imenovana Ina Pamukčić, doskorašnja predsjednica Glavnog odbora, a njeni zamjenici su dr. Adnan Jupić, potpredsjednik SBB-a, i Anis Krivić, politički direktor stranke.

Nakon održanih Općih izbora 2. oktobra u Bosni i Hercegovini Savez za bolju budućnost (SBB) je odlučio raspustiti sve stranačke organe zbog katastrofalnih rezultata.