Amandmani na Ustav
1

SBB: Prijedlog dva HDZ-a je dobra polazna osnova

Klix.ba
Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost BiH na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu zaključilo je da će Savez za bolju budućnost BiH kao i ostale političke stranke ponuditi svoje amandmane na Ustav BiH koji se tiču implementacije Odluke Suda za ljudska prava u Strazburu u slučaju "Sejdić- Finci". Amandmani SBB BiH bit će na tragu ideja nevladine organizacije ACIPS.

SBB BiH smatra da raspravu o Odluci "Sejdić – Finci“ treba proširiti i na kompletan nevladin sektor koji je jako značajan i važan faktor u Bosni i Hercegovini, kako bi se na kraju došlo do dobrih, konstruktivnih i kompromisnih rješenja koja će pomoći BiH da što prije ispuni uvjete iz Mape puta te do kraja godine preda kredibilnu aplikaciju za kandidatski status u EU.

Prijedlog dva HDZ-a koji je upućen u parlamentarnu proceduru je dobra polazna osnova za sve i pomogao je da BiH ispuni prvi uvjet iz Mape puta, a to je da do 31. augusta od strane bh. političkih stranaka bude ponuđen prijedlog amandmana za implementaciju Odluke "Sejdić- Finci“, kazao je novinarima u pauzi sjednice Predsjedništva SBB BiH Mirsad Đugum, šef Kluba poslanika SBB BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.