Član 5. ugovora
135

SBB od Arnauta traži 100.000 KM: Grafolozi će lako dokazati da je potpisao ugovor

A. P.
Rasprava saopćenjima za javnost između Damira Arnauta i Saveza za bolju budućnost nastavljena je objavom tri stranice dokumenta za koji SBB tvrdi da je ugovor koji su potpisali sa svojim dojučerašnjim članom.

"Povodom neistinitih navoda gospodina Damira Arnauta da navodno nije potpisao notarski ugovor sa SBB-om, koji ga obavezuje da vrati kompenzacijski mandat ili izvrši finansijsku naknadu, obavještavamo javnost da je on zaista potpisao taj ugovor. S obzirom da se radi o pravnom ekspertu, istog upoznajemo da će ovlašteni grafolozi i svjedoci to sa lakoćom potvrditi", ističu iz SBB-a u saopćenju za javnost.

Oni poručuju da će Arnaut, koji je odlučio istupiti iz stranke, za osam godina poslaničkog mandata ostvariti neto plaću oko 500.000 KM te da taj novac ostvaruje "zahvaljujući aktivizmu članova SBB-a, a ne svojom političkom zaslugom jer je osvojio minoran broj glasova".

"Još jednom stavljamo na uvid javnosti Arnautov potpis na ugovor, koji je osobno inovirao i stoga ne može glumiti da nije znao šta potpisuje i u kakvu obavezu svjesno ulazi", istaknuto je u saopćenju SBB-a.

Inače u članu 5. ovog ugovora navodi se: "U slučaju nastupanja bilo kojih od okolnosti iz člana 4. ovog ugovora kandidat prihvata i obavezu da SBB-u plati i odštetu u paušalnom iznosu od 100.000,00 KM koja se odnosi na različite vidove štete (materijalne posljedice, narušavanja ugleda SBB-a u javnosti, nemogućnosti provođenja obećanja i dr.).