Bunt protiv sistema
414

Saznali smo ko je misteriozni muškarac "s Ferhadije" u Sarajevu i zašto krije identitet

E. Sk.
Foto: Siniša Pašalić
Foto: Siniša Pašalić
Nakon što smo sinoć objavili vijest da je pažnju Sarajlija u Ferhadiji privukao misteriozni muškarac pod maskom, redakciji portala Klix.ba javio se glavni akter ove priče.
Muškarac pod imenom Volkan Kurnazoğlu, čije je umjetničko ime Walk._.man, a koji dolazi iz Turske, pojasnio nam je zašto krije identitet i koja je zapravo njegova misija.
Foto: Siniša Pašalić
Foto: Siniša Pašalić

"Prije svega, želim izraziti zahvalnost na pažnji koja mi je data. Nakon toga, u članku koji sam pročitao o svom nastupu, došao sam do zaključka da moja poruka nije ostala u potpunosti prepoznata. Odlučio sam da bolje razjasnim projekt u koji sam se upustio. Da biste me razumjeli šta želim reći, potrebno je da objasnim svoj životni stil. Nisam zagovornik sistema", počeo je svoju priču Kurnazoğlu.

Kazao je kako ne poštuje današnjji sistem koji se nameće ljudima.

"Vjerujem da nas svaki sistem, ekonomski, politički i bilo koji drugi, zatvara u nepotrebno mali svijet u odnosu na svijet prirodnog poretka koji je lijep i bogat. Sve radi lakše kontrole. Ako ljude podijelite učinite ih nesigurnim, ako ih učinite nesigurnim, onda ih učinite prestrašenim. I uplašeni ljudi traže zaštitu. Dakle, sistem dolazi kao spas od nepostojećeg zla. A ja ne želim ljude plašiti", poručio je Kurnazoğlu.

Foto: Siniša Pašalić
Foto: Siniša Pašalić

U duhu toga, nastavlja naš sagovornik, odlučio je da tu više ne pripada, zbog čega je, kaže nam, započeo svoje putovanje svijetom.

"Razlog zbog kojeg stojim bez identiteta, uglavnom na mjestima kroz koja prolazi veliki broj ljudi, jeste ukazivanje na jednu veliku istinu, a to je da sistem krade naš identitet i našu individualnost čineći nas slijepim i gluhim saputnikom. Nadam se da je moj nastup natjerao barem jednu osobu da razmišlja o načinu na koji želi provesti svoj život. To je za mene uspeh! Jer jedan po jedan vjerujem da možemo promijeniti svijet, počevši prvenstveno od našeg života", smatra Kurnazoğlu.