Stidljivost skoro prevaziđena
0

Saznajte šta bh. građani najviše kupuju u seks shopovima

Piše: M. B.
Iako je seks u BiH i dalje tabu tema naši građani posjećuju seks shopove i kupuju njihove artikle. Sudeći prema onome što su bh. građani kupovali u 2012. godini, nismo daleko od Zapada. Ohrabrujuće je i to da su i žene postale slobodnije te da sve više posjećuju ovu vrstu prodavnica.

Muškarci su u 2012. godini najviše kupovali vibratore i stimulanse. Također, kupovali su i poklone za svoje ljepše polovine poput rublja, kao i šaljive predmete poput seksi kecelja, šolja i drugih predmeta s erotskim motivima.

Žene su se više posvetile svom zadovoljstvu te su kupovale rublje, vibratore i strap-one (dildo).

Za razliku od drugih gradova, Sarajevo se ističe po tome što parovi često kupuju špansku mušicu, koja je uz lubrikante hit. Kako nam je rečeno u seks shopu "Softpack", ovaj proizvod napravljen na biljnoj bazi dodatno stimuliše parove.

"Također, vrlo su popularne kreme za stimulaciju žena, a kada su u pitanju vibratori, zeko i rotirajući vibrator su najpopularniji", rekli su nam u ovom seks shopu, koji posjećuju i stariji ljudi.

Vlasnici su istakli da oba spola često pitaju za "produživače erekcije", ali ih ne kupuju baš toliko često.

"Pretpostavljamo da su žene primijetile kod svojih muškaraca da imaju problema sa erekcijom i da im treba pomoć, a muškarci su toga također svjesni, ali najvjerovatnije ne mogu to sebi priznati", rekao je vlasnik online "Seks shopa BiH".

No, Banjalučani se ne libe potražiti alternativnu pomoć za takve probleme.

"Dolaze starija gospoda, ali ima i onih mlađih. Imaju problema s potencijom, sve je to zbog stresa. Ljudi su preopterećeni svakodnevnim problemima. Tada kupuju stimulanse, kreme, sprejeve ili tablete koje su na biljnoj bazi", rekao je vlasnik seks shopa Planet.

U svim radnjama ističu kako nema razlike u starosnoj dobi ili spolu, svi dolaze i kupuju ono što žele.

"Žene većinom kupuju pomagala i smatram da je to bolje nego da varaju. Jedna od mušterija mi je rekla kako to kupuje jer više nema pravih muškaraca i na taj način zadovolji svoje potrebe", istakao je Banjalučanin.

Ipak još uvijek se većina kupaca radije odlučuje za kupovinu putem interneta, jer izbjegavaju direktni kontakt s prodavcima, a željene artikle dobijaju na kućnu adresu.