{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saznajte koji je najskuplji automobil uvezen u BiH

F
20.1.2012. u 12:20
0
49
Saznajte koji je najskuplji automobil uvezen u BiH
0
Saznajte koji je najskuplji automobil uvezen u BiH
Najskuplji automobil uvezen prošle godine u BiH, preko carinske ispostave Banja Luka, registriran je, nezvanično se saznaje, na firmu "Comsar Energy Limited" s Kipra.
Riječ je o vozilu marke Mercedes S 600 L GUARD čija je vrijednost prilikom uvoza u BiH iznosila 857.000 maraka, a samo dažbine, koje su plaćene prilikom uvoza, iznosile su čak 206.000 maraka.

Uvezen je u oktobru 2011. godine.

"Comsar Energy Limited" s Kipra u vlasništvu je Dagestanca Rašida Serdarova koji je s predstavnicima Vlade RS-a i upravom Rudnika i Termoelektrane Ugljevik prošle godine potpisao ugovor o izgradnji treće faze TE Ugljevik, a dobio je i dvije koncesije: na eksploataciju uglja na ležištima "Delići, Peljave-Tobut" koje se procjenjuje na oko 45 miliona tona te koncesiju na izgradnju trećeg bloka termoelektrane u RiTE Ugljevik.

Za ovu investiciju, kao i druge u jugoistočnoj Evropi, Sardarov je 2010. godine registrirao firmu na Kipru "Comsar Energy Limited".

Treba podsjetiti da je ministar industrije, energetike i rudarstva RS Željko Kovačević 14. oktobra 2011. uime Vlade RS-a potpisao dva koncesiona ugovora za detaljna istraživanja uglja na ležištima u općinama Ugljevik i Lopare saprivrednim društvom "Comsar Energy Republika Srpska", preduzećem koje je osnovano zajedno s Serdarovom kiparskom firmom.

Termoelektrana Ugljevik u tom preduzeću ima svega 10 posto udjela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: