Ogorčen na Plavšić
15

Savjetnik Mladena Bosića u Parlamentu BiH: Vlast ne treba dati u ruke neuravnoteženim ženama

SRNA
Nebojša Vukanović
Nebojša Vukanović
Kandidat Srpske demokratske stranke (SDS) za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i savjetnik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladena Bosića, Nebojša Vukanović, smatra da nikada ne treba predati vlast u ruke, kako je naveo, neuravnoteženim ženama koje svojim "devijantnim ponašanjem mogu da ugroze funkcionisanje Republike Srpske".

On je ocijenio da nedavni intervju koji je dala nekadašnja predsjednica Republike Srpske, koja je priznala krivicu i osuđena pred Haškim tribunalom za ratne zločine, Biljana Plavšić treba da bude opomena.

Vukanović je kazao da Srbi više nikada ne smiju biti slabi i naivni, i ne smiju predati vlast u ruke "neuravnoteženim ženama koje svojim devijantnim ponašanjem mogu da ugroze funkcionisanje Republike Srpske".

U tekstu objavljenom na svom blogu Vukanović, koji je savjetnik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladena Bosića, bloger i novinar, Biljanu Plavšić je nazvao "zlom babom koja je za vrijeme svog mandata počinila veliko zlo srpskom narodu."

Na Vukanovićeve izjave reagovala je predsjednica Aktiva žena SNSD-a Nada Tešanović koja je kazala da su navodi blogera i novinara Nebojše Vukanovića uvreda za sve žene, te da takve tvrdnje može samo on i da smisli.

"Vukanović je pokušao da blati žene upravo u trenutku kada je Željka Cvijanović kandidat SNSD-a za predsjednicu Republike Srpske", rekla je Tešanović. Ona je istakla da je velika sramota i glupost to što je Vukanović objavio, kao i sve ostale njegove, kako je rekla, glupe izjave.