BiH
0

Savez za promjene: Još traju pregovori o kandidatu za člana Predsjedništva BiH

SRNA
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić danas je potvrdio da među sedam članica Saveza za promjene još traju pregovori o kandidatu za člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima.

Bosić je izrazio nadu da će u naredna dva dana, do kada je rok za predaju imena kandidata, Savez doći do imena iza kojeg će jednoglasno stati.

"Kada se vidi koliko su trajali pregovori u vladajućoj koaliciji koja se sastoji od tri stranke, normalno je da u Savezu za promjene ti razgovori budu još kompleksniji", rekao je Bosić na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je saopštio da je Ognjen Tadić zvanično kandidat SDS-a i Saveza za promjene za funkciju predsjednika Republike Srpske i izrazio zadovoljstvo što su sve stranke Saveza jednoglasno stale iza te kandidature.

Bosić je napomenuo da je SDS odustao od funkcije člana Predsjedništva BiH u Savezu za promjene, ističući da to pokazuje da ovoj stranci nije stalo do funkcija i fotelja, nego da se pokuša ujediniti opozicija.

Potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić rekao je da je Savez za promjene jedini u stanju da donese bolji život u Republici Srpskoj, te da će, kako je naveo, kada bude izabran za predsjednika Republike nominovati Bosića za budućeg predsjednika Vlade.