BiH
185

Savez sindikata RS-a: Vlada je osigurala dovoljno "papaka" da se usvoji zakon o radu

Piše: Er. M.
Foto: RAS Srbija
Foto: RAS Srbija
Savez sindikata Republike Srpske poručio je radnicima da se ne mrznu i da napuste prostor ispred zgrade Narodne skupštine RS-a. Na protestima su ostali samo predsjednici granskih sindikata i predsjednica Saveza Ranka Mišića.

Kako nam je kazala generalna sekretarka Saveza sindikata RS-a Velka Odžaković, Ranka Mišić pretrpjela je teško fizičko zlostavljanje počev od nasilnog skidanja sa govornice NSRS-a, pa sve do šutiranja od strane obezbjeđenja premijerke RS-a Željke Cvijanović.

Odžaković dodaje da je Mišić operisana prije mjesec dana i da je ponašanje vlasti u RS-u krajnje nehumano. Ističe da ipak Mišić odbija da napusti prostor ispred zgrade NSRS-a.

"Iz Narodne skupštine RS-a su, nakon što su je izbacili, zvali hitnu pomoć nadajući se da će je odvesti, ali Ranka je to odbila", rekla je Odžaković.

Ona dodaje da nije isključeno da će ići na ocjenu ustavnosti zakona, ali da nije posebno optimistična s obzirom na to da je već svima poznat način rada Ustavnog suda RS-a.

"Usvojen je dnevni red. Šta više možemo kada je vlada osigurala dovoljno 'papaka' da se usvoji zakon", kazala je Odžaković nazivajući današnji dan sumrakom demokratije.