{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sava se izlila iz korita u Bosanskom Brodu i Bosanskom Šamcu, problemi u odvijanju saobraćaja

19.3.2018. u 08:55
66
61
Sava se izlila iz korita u Bosanskom Brodu i Bosanskom Šamcu, problemi u odvijanju saobraćaja
66
Sava se izlila iz korita u Bosanskom Brodu i Bosanskom Šamcu, problemi u odvijanju saobraćaja
Foto: Klix.ba
S obzirom na dostignute vodostaje u Bosanskom Brodu i Bosanskom Šamcu, Agencija za vodno područje rijeke Save donijela je rješenja o proglašenju početka vanredne odbrane od poplava na poplavnom području Odžačka posavina te redovne odbrane od poplave na poplavnom području Srednja posavina.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako je saopćeno iz BIHAMK-a, zbog izlijevanja Save u mjestu Gašnica (M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica) saobraćaj je potpuno obustavljen za putnička vozila u dužini 300 metara, dok za sada ovom dionicom mogu saobraćati teretna vozila i autobusi. Na magistralnom putu M-14 Bosanska Dubica-Kostajnica, u mjestu Vrioci, saobraća se jednom saobraćajnom trakom naizmjenično.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske Sava je u Gradiški porasla za 14 centimetara, u općini Srbac za 12 centimetara u odnosu na posljednja mjerenja tokom noći.

S obzirom na prognoze vremena očekuje se da će nivo Save i dalje rasti, o čemu su obaviještene nadležne institucije, kao i pravne osobe zadužene za provođenje mjera odbrane od poplava.

U porastu je vodostaj Vrbasa u Banjoj Luci, ali vrlo blagom, kao i rijeke Bosne u Doboju. Vodostaji ostalih rijeka su u padu ili stagniraju.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda snijeg i kiša koji su jutros počeli padati širom BiH, a od sinoć na području sjeverozapada zemlje, padat će i u narednim danima, a temperature će biti dosta niže nego prethodnih dana. Očekuju se nove poplave i pokretanje klizišta i odrona jer je zemlja prezasićena.

Zbog većeg odrona na putu R-408 Drvar-Martin Brod obustavljen je saobraćaj, a na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica zbog klizišta na lokalitetu Ban brdo obustavljen je saobraćaj u tunelu Igman, a na mjestu radova preusmjeren je iz vozne u preticajnu traku.

Iz BIHAMK-a savjetuju vozače da voze oprezno zbog klizavih cesta i snijega na planinskim prevojima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: