Delegacija EU u Tešnju
0

Sattler u Tešnju posjetio tvrđavu i razgovarao s načelnikom i mladima

E. M.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU Johann Sattler posjetio je danas Općinu Tešanj gdje se sastao sa načelnikom Suadom Huskićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Amirom Kurtićem.

Tokom sastanka razgovarano je o iskustvima Općine Tešanj u ukupnom razvoju i izazovima na tom putu, aktuelnim društvenim, ekonomskim i političkim temama.

Satttler je istakao da je općina Tešanj pozitivan primjer na mnogo načina i čestitao na tome.

Razgovarano je i o aktivnostima koji se realiziraju na području Općine Tešanj i privrednom razvoju.

"Posjetu šefa delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini iskoristili smo da prenesemo informacije o aktuelnim projektima u Tešnju, kao i planovima i potrebama koje imamo. Evropska unija je bila podrška nekim od važnih projekata u Tešnju te se nadamo da će tako ostati i u budućnosti", rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Nakon sastanka upriličen je susret Sattlera i mladih sportista i učenika s područja Općine Tešanj.

Tokom susreta, razgovarano je o evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine, položaju mladih ljudi u Bosni i Hercegovini, mogućnostima i izazovima sa kojima se susreću. Mladi Tešnjaci su se interesovali o projektima i programima koji im stoje na raspolaganju.

Tokom boravka u Tešnju, Sattler je posjetio i tešanjsku tvrđavu kao važan dio kulturnog naslijeđa općine Tešanj i Bosne i Hercegovine.