Sattler i Cvijanović: Bez odgađanja formirati novi saziv Vijeća ministara

Sattler i Cvijanović: Bez odgađanja formirati novi saziv Vijeća ministara
0
S
SRNA
11.10.2019. u 11:41
13
komentara
0

dijeljenja
Sattler i Cvijanović: Bez odgađanja formirati novi saziv Vijeća ministara
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i novoimenovani šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler konstatovali su danas u Banjoj Luci da je neophodno bez odgađanja formirati novi saziv Vijeća ministara, kao i vlast na nivou Federacije BiH, što je preduslov efikasnog sprovođenja reformskih procesa, kao i napretka na evropskom putu.
Cvijanović i Sattler su istakli da bi time bilo obezbijeđeno harmonizovano i usaglašeno djelovanje svih nadležnih institucija u BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednice RS.

Cvijanović je izrazila čvrstu opredijeljenost institucija RS ka evropskim integracijama, te naglasila da se ovaj proces mora nastaviti u skladu sa principima i pravilima usaglašenog mehanizma koordinacije, kao i sa punim uvažavanjem ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Ona je poželjela dobrodošlicu i uspješan boravak u BiH novom šefu Delegacije EU, te izrazila nadu da će dosadašnja dobra saradnja institucija entiteta i Delegacije EU u BiH biti nastavljena i u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

Cvijanović je informisala sagovornika o političkoj i ekonomskoj situaciji u RS i BiH, kao i o trenutnoj stagnaciji u procesu evropskih integracija koja je uzrokovana činjenicom da ni godinu dana nakon održanih izbora nije konstituisana vlast na svim nivoima u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...