{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sastankom u Vladi BPK zamjenik premijera Turske počeo posjetu BiH

A
23.6.2014. u 12:51
0
8
Sastankom u Vladi BPK zamjenik premijera Turske počeo posjetu BiH
0
Zamjenik premijera Republike Turske Emrullah Išler poručio je danas u Goraždu na početku jednodnevne posjete Bosni i Hercegovini da Turska jednako gleda na sve balkanske narode, te da su mir i bratstvo budućnost regiona.
"Smatram da neprijateljstva nisu budućnost regije. Budućnost regije su mir i bratstvo i to je razlog što Tuska jednako gleda na sve balkanske narode. Počevši od Bošnjaka, sa svima stvaramo i održavamo dobre odnose. Bili smo uz vas u teškim i u lijepim trenucima, bit ćemo i ubuduće", rekao je Išler. 

On je dodao da njegova zemlja nastavlja pomagati Bosni i Hercegovini u saniranju šteta i "liječenju rana u poslijeratnom periodu".

"Mi smo braća, a braća imaju međusobna pravila i dogovore. Tu smo da ih ispoštujemo", rekao je Išler tokom sastanka sa premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i ministrima u kantonalnoj vladi.

Premijer BPK Emir Frašto je istakao dinamiku privrednog razvoja u tom kantonu dodajući da se stopa privrednog razvoja sa naglaskom na otvaranje radnih mjesta na godišnjem nivou povećava u prosjeku za oko pet posto.

On je ukazao na potrebu iskorištavanja kapaciteta rijeke Drine u cilju privrednog razvoja te podsjetio da se većina proizvoda iz tog kantona izvozi u inostranstvo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: