{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sastanak ministara vanjskih poslova BiH, Srbije i Turske

S
15.1.2010. u 19:29
0
5
Sastanak ministara vanjskih poslova BiH, Srbije i Turske
0
Sastanak ministara vanjskih poslova BiH, Srbije i Turske
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj sastao se 15. januara 2010. godine, u Beogradu, sa ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Vukom Jeremićem i ministrom vanjskih poslova Republike Turske Ahmetom Davutoğluom
Ministar Alkalaj je izrazio zadovoljstvo održavanjem trilateralnog sastanka, te opredijeljenost da se sastanci u ovom formatu održavaju i u budućnosti s obzirom da je jedan od strateških i trajnih prioriteta vanjske politike Bosne i Hercegovine jačanje odnosa i saradnje sa susjednim i državama regiona.

Ministar Alkalaj je posebno istakao opredijeljenost BiH za jačanje bilateralnih odnosa između, prije svega BiH i Republike Srbije, za jačanja bilateralnih odnosa obiju država sa RepublikomTurskom, kao i za jačanje saradnje u regionu Jugoistočne Evrope, te ocijenio da je u tom smislu od posebnog značaja trenutno predsjedavanje Republike Turske SEECP-om.

Tokom sastanka ministri vanjskih poslova su ocijenili da Bosna i Hercegovina, Republika Srbija i Republika Turska dijele iste aspiracije u smislu integriranja u Evropsku uniju, te su izrazili opredijeljenost za međusobnu podršku i razmjenu iskustava na putu ka ostvarenju tog važnog cilja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: