{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sastanak Konstituence EBRD-a u Sarajevu

F
5.3.2010. u 07:25
0
0
Sastanak Konstituence EBRD-a u Sarajevu
0
Sastanak Konstituence EBRD-a u Sarajevu
Sven Alkalaj
U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine danas će se u Sarajevu održati sastanak Konstituence Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Austriju, Kipar, Izrael, Kazahstan, Maltu i BiH kojim će predsjedati ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj, guverner BiH u EBRD-u, saopćeno je iz MVPBiH.
Na sastanku će učestvovati predstavnici šest zemalja Konstituence, kao i predstavnici Ureda EBRD-a u Sarajevu, Centralne banke BiH i MVP-a BiH.

Razmatrat će se pitanja vezana za politiku i aktivnosti EBRD-a na podršci malim i srednjim preduzećima u zemljama Konstituence, odnosno podršku ekonomskom razvoju zemalja u kojima EBRD realizira svoje operativne aktivnosti.

BiH će prezentirati utjecaj vanjskih faktora na finansijsku stabilnost u našoj zemlji, a bit će razmatrana i ekonomska situacija u Kazahstanu - utjecaj globalne finansijske krize, kao i tekuća operativna pitanja vezana za predstojeće odluke EBRD-a.

Sastanak Konstituence u Sarajevu je od posebnog značaja za BiH s obzirom na to da EBRD spada u red najvećih pojedinačnih ulagača u našu zemlju, uključujući i kreditnu podršku u mnogim oblastima (energetska efikasnost, obnovljiva energija, infrastruktura, transport, turizam).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: