{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saša Magazinović u Kongresu SAD-a

F
16.9.2014. u 10:20
3
48
Saša Magazinović u Kongresu SAD-a
3
Saša Magazinović u Kongresu SAD-a
Saša Magazinović
Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Saša Magazinović učestvovaće u Vašingtonu na trodnevnom Parlamentarnom obavještajno - bezbjednosnom forumu posvećenom ciljevima i značaju koji američki obavještajni program ima u borbi protiv terorizma u cijelom svijetu.
Tokom skupa, na koji Magazinović putuje na poziv predsjednika Udarne grupe američkog Kongresa za borbu protiv terorizma i nekonvencionalnog ratovanja, kongresmena Roberta Pittengera, parlamentarci iz više zemalja razgovaraće sa članovima američkog Kongresa i Senata, predstavnicima Bijele kuće, američke Vlade, kao i s predstavnicima Nacionalne bezbjednosne agencije (NSA) i Nacionalne obavještajne službe (NI).

Kako navode organizatori ovog skupa, ovi razgovori imaju za cilj da se postigne veći stepen razumijevanja procesa zaštite privatnosti, uz stvaranje kritične obavještajne baze za sprečavanje budućih terorističkih napada i za jačanje saradnje na planu borbe protiv globalnog terorizma.

Tokom boravka u Vašingtonu Magazinović će imati niz bilateralnih susreta, te biti u prilici da se sretne i s najvišim zvaničnicima američkog Kongresa i Senata.

Najavljeno je da će skupu u Vašingtonu prisustvovati predstavnici parlamenata iz velikog broja zemalja Evropske unije, kao i iz zemalja Zapadnog Balkana, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: