{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Magazinović sa kongresmenima SAD-a Boehnerom i Pittengerom

F
18.9.2014. u 11:16
8
11
Magazinović sa kongresmenima SAD-a Boehnerom i Pittengerom
8
Magazinović sa kongresmenima SAD-a Boehnerom i Pittengerom
Foto: Klix.ba
Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Saša Magazinović susreo se tokom prvog dana Parlamentarnog obavještajno sigurnosnog foruma koji se održava u Kongresu SAD u Washingtonu, s kongresmenom Robertom Pittengerom, predsjednikom Udarne grupe američkog Kongresa za borbu protiv terorizma i nekonvencionalnog ratovanja.
Pittinger je istakao da je jako važno da predstavnik najvišeg zakonodavnog tijela BiH učestvuje na forumu, imajući u vidu veoma složena globalna kretanja u oblasti sigurnosti i borbe protiv terorizma.

Magazinović je informirao kongresmena Pittengera o zakonodavnim aktivnostima Parlamenta BiH u pravcu suzbijanja terorizma stavivši akcenat na usvojene izmjene Krivičnog zakona, te na usvajanje Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Magazinović je iskoristio susret s kongresmenom Pittengerom da se zahvali na svemu što su Sjedinjene Američke Države učinile i dalje čine za Bosnu i Hercegovinu te je, podsjetivši na uspješne reforme koje su u BiH provedene uz pomoć SAD-a, istakao očekivanje da će nakon izbora uslijediti snažniji angažman i pomoć SAD-a u reformama koje slijede, a prije svega ustavnim promjenama u BiH.

Učesnici Foruma danas su se susreli i s Johnom Boehnerom, predsjedavajućim Predstavničkog doma Kongresa SAD-a, koji je svojim prisustvom dao potvrdu o kako se važnom skupu radi.

Inače, u radu Parlamentarnog obavještajno sigurnosnog foruma učestvuju predstavnici parlamenata Njemačke, Velike Britanije, Austrije, Danske, Češke, te brojnih drugih evropskih država, dok iz regije zapadnog Balkana, pored predstavnika BiH, učestvuju i predsjednici parlamenata Hrvatske i Crne Gore, Josip Leko i Ranko Krivokapić.

Forum nastavlja s radom, a učesnici će imati priliku za brojne susrete i razgovore s kongresmenima i senatorima, predstavnicima Bijele kuće, američke Vlade, kao i s predstavnicima Nacionalne sigurnosne agencije (NSA) i Nacionalne obavještajne službe (NI), saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: