{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šarović: Razmatrane izmjene Krivičnog zakona BiH, jedan član neusaglašen

F
7.5.2015. u 16:37
0
8
Šarović: Razmatrane izmjene Krivičnog zakona BiH, jedan član neusaglašen
0
Šarović: Razmatrane izmjene Krivičnog zakona BiH, jedan član neusaglašen
Mirko Šarović (Foto: Klix.ba)
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović kazao je novinarima da je Vijeće ministara BiH danas razmatralo Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.
"Od, rekao bih tri pitanja ili tri izmjene koje su od nas tražene da ih u zakonodavstvu, odnosno u Krivičnom zakonu promijenimo, dvije su praktično usaglašene s entitetskim vlastima", kazao je Šarović.

Prema njegovim riječima, ostao je jedan član neusaglašen i ministar pravde BiH sutra ima sastanak s entitetskim ministrima pravde "i pokušat će da nađu kvalitetno rješenje za taj član koji bi zadovoljavao sekretarijat Moneyvala“.

"Radi se o članu koji definira koji je to iznos, uslovno rečeno, pranja novca koji se smatra ozbiljnim krivičnim djelom i da bi kao ozbiljan bio tretiran od strane zakonodavstva institucija BiH, a oni koji su manje ozbiljni bili bi tretirani, praktično, u krivičnim zakonodavstvima i sudovima entiteta. Mora da se nađe precizna formula i pokušat će sutra da i to usaglase", kazao je ministar Šarović.

Ako usaglase, dodao je on, onda bi 13. maja to trebalo biti na Predstavničkom doma, vjerovatno odmah iza toga i na Domu naroda državnog parlamenta.

"Osamnaestog je, kao što znate, neki kritičan datum i onda bi ih obavijetili da smo to usaglasili. Ostalo je do tog jednog člana i nadam se da će se naći i to rješenje, da će se preskočiti i ta prepreka kako ne bi pali na neku od tih lista, 'crnu', 'sivu'", kazao je ministar Šarović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: