{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šarović: Razmatrane izmjene Krivičnog zakona BiH, jedan član neusaglašen

F
7.5.2015. u 16:37
0
8
Šarović: Razmatrane izmjene Krivičnog zakona BiH, jedan član neusaglašen
0
Šarović: Razmatrane izmjene Krivičnog zakona BiH, jedan član neusaglašen
Mirko Šarović (Foto: Klix.ba)
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović kazao je novinarima da je Vijeće ministara BiH danas razmatralo Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.
"Od, rekao bih tri pitanja ili tri izmjene koje su od nas tražene da ih u zakonodavstvu, odnosno u Krivičnom zakonu promijenimo, dvije su praktično usaglašene s entitetskim vlastima", kazao je Šarović.

Prema njegovim riječima, ostao je jedan član neusaglašen i ministar pravde BiH sutra ima sastanak s entitetskim ministrima pravde "i pokušat će da nađu kvalitetno rješenje za taj član koji bi zadovoljavao sekretarijat Moneyvala“.

"Radi se o članu koji definira koji je to iznos, uslovno rečeno, pranja novca koji se smatra ozbiljnim krivičnim djelom i da bi kao ozbiljan bio tretiran od strane zakonodavstva institucija BiH, a oni koji su manje ozbiljni bili bi tretirani, praktično, u krivičnim zakonodavstvima i sudovima entiteta. Mora da se nađe precizna formula i pokušat će sutra da i to usaglase", kazao je ministar Šarović.

Ako usaglase, dodao je on, onda bi 13. maja to trebalo biti na Predstavničkom doma, vjerovatno odmah iza toga i na Domu naroda državnog parlamenta.

"Osamnaestog je, kao što znate, neki kritičan datum i onda bi ih obavijetili da smo to usaglasili. Ostalo je do tog jednog člana i nadam se da će se naći i to rješenje, da će se preskočiti i ta prepreka kako ne bi pali na neku od tih lista, 'crnu', 'sivu'", kazao je ministar Šarović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: