Dogovori o koaliciji
3

Šarović o tajnom susretu Dodika i Mićića: Nema nikakvog kompromisa sa SNSD-om

A. D.
Šarović, Dodik, Mićić
Šarović, Dodik, Mićić
Nema nikakvog kompromisa sa SNSD-om. Mi imamo svoju jasnu politiku i saž Dodikom može razgovarati samo predsjednik SDS-a", kazao je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

"Moram da kažem da su u SDS-u pravila potpuno jasna. Кoalicije prije izbora i koalicije poslije izbora donose se samo na organima i o tome može da odluči ssmo predsjednik stranke, Predsjedništvo, Glavni odbor i niko drugi", istakao je Šarović.

On je naglasio da s liderima drugih stranaka može razgovarati i politiku voditi samo predsjednik SDS-a.

Ovo reagiranje Šarovića dolazi nakon jučerašnje informacije pojedinih medija u RS-da su se predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i potpredsjednik SDS-a Mićo Mićić tajno sastali u Laktašima, gdje su dogovarali izbornu strategiju za predstojeće lokalne izbore.

"U ovom slučaju s Dodikom samo ja mogu razgovarati i niko drugi, sve ostalo nije u skladu s politikom Srpske demokratske stranke. To je potpuno jasno svakom članu Srpske demokratske stranke ma o kome se radilo", kazao je predsjednik SDS-a.

Šarović je ponovio da tu nema nikakvog kompromisa, nikakvog izuzetka, da svi moraju da se uklope u ovakve jasne principe rada SDS-a, kao i da je to rekao i Mićiću.

"Mi ćemo zatražiti jasnu informaciju od gospodina Mićića, ali ne treba da bude bilo kakve dileme da o političkim pitanjima s liderom neke druge stranke, u ovom slučaju s Dodikom, može da pregovara samo predsjednik SDS-a. U slučaju da se bilo ko ne pridržava takvih principa i takve politike, morat će da se suoči s odgovornošću i pravilima stranke", naglasio je Šarović.