|

Šarović: Nepotrebno je i čudno da Izetbegović brani Dodika

Šarović: Nepotrebno je i čudno da Izetbegović brani Dodika
218
A. D.
8.8.2019. u 14:57
66
komentara
218

dijeljenja
Šarović: Nepotrebno je i čudno da Izetbegović brani Dodika Mirko Šarović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je za Klix.ba da je "nepotrebno i čudno da lider SDA Bakir Izetbegović brani Milorada Dodika i nastoji da ga opravda za njegov pristanak na NATO integracioni proces".
"Potpuno je jasno da je Dodik pristao na nastavak NATO puta BiH i nema razloga da ga u vezi s tim pravda i brani Bakir Izetbegović. Opozicija u RS-u nema ništa protiv saveza SNSD-a i SDA, ali naše pravo je da jasno kažemo naš stav po pitanju cijene koju je Milorad Dodik platio potpisivanjem nedavnog sporazuma i jasnim prihvatanjem NATO puta", pojasnio je Šarović.Naveo je da, kao što javnost dobro zna, opozicija iz RS-a nikada nije kreirala ANP, a ministri iz SDS-a i PDP-a nikada nisu dozvolili da se ova tačka nađe na dnevnom redu Vijeća ministara.

"Naprotiv, čak devet puta smo ovo pitanje skidali s dnevnog reda Vijeća ministara i nismo dozvolili da se ANP usvoji u bilo kojoj formi pa ni u "reduciranoj", kako se sada javnosti maglovito spinuje od potpisnika sporazuma", ističe Šarović.
Prijavi grešku


Komentari (66)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...