Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cudna je ova turska ekonomija. Mogu proizvesti zita da prehrane 3 Turske, a oni uvoze zito, i to iz zemlje koja jedva zadovoljava pola vlastitih potreba za zitom. E sad, neko bi rekao da su Turci glupi, ili jos gore, merhametli, a stvar je u tome da smo mi naucili izvoziti sirovinu, umjesto gotovog proizvoda. Tako ce Turci sa nasim jeftinijim zitom napraviti kekse pa nam ih prodati, a mi ce mo misliti da smo super prosli. Tako i sa mesom, sa solju, sa celikom, drvetom i svim drugim sirovinama.
Pa bolje tako, zadovoljni i jedni i drugi. Da se kod nas proizvodio keks izasao bi 3 puta skuplje i svi bi opet kupovali Turski jer je jeftiniji. Kod nas su se tvornice i zatvorile zato sto je proizvod da se proizvede kostao duplo skuplje nego da se uveze isti takav iz druge zemlje. Ako pogledas domaci keks skuplji je od Turskog. U tome i jeste problem, mi bi sve proizvodili da mozemo proizvesti jeftinije nego sto je uvozno.
@whey tu si u zabludi. bosanski radnik proizvodi prilicno jeftinije nego turski, samo sto je nasim politicarima, a tu prije svega mislim na ministra vanjske trgovine, prosto nemoguce i sugerisati da pokusaju zastititi domace proizvodjace od dampinskih cijena robe veoma sumnjivog porijekla. Nasa prehrambena industrija ima perspektivu, ali joj se moraju omoguciti ravnopravni uslovi poslovanja.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sarovic i Mektic to su dva politicara ili bolje receno dva velika radnika koji najvise rade u BiH i za BiH.
Svaka cast Sarovicu, ima covjek dobrih poteza, ali ovo nije jedan od tih. Sto se sa Turskom ne ugovori izvoz nasih napolitanki, keksova, raznih peciva, itd?
@skroz.anoniman Da se kod nas proizvodio keks izasao bi 3 puta skuplje i svi bi opet kupovali Turski jer je jeftiniji. Kod nas su se tvornice i zatvorile zato sto je proizvod da se proizvede kostao duplo skuplje nego da se uveze isti takav iz druge zemlje. Ako pogledas domaci keks skuplji je od Turskog. U tome i jeste problem, mi bi sve proizvodili da mozemo proizvesti jeftinije nego sto je uvozno.
Što se mene tiče, gospodin Šarović moze komotno biti doživotni predsjednik Republike Bosne i Hercegovine.
Bosnjo kad pretjeruje onda sere do kraja. Niko iz ove degeneracije politicara nije zasluzio da bude ni predsjednik kucnog savjeta, a kamoli dozivotni prdsjednik. Sarovic radi ono sto misli da je dobro za poljoprivredu eresa, prije svega. Ne kazem da je Sarovic neki zao lik, ali nije ni dobrica kakvim ga neki zele prikazati. Moze se reci da je najmanja budala i lopov od ovih koji su trenutno u vrhu.
@skroz.anoniman Bolje manji lopov nego veci lopov. Sta su Bake i Dodik uradili, unistili i ono sto je bilo.
Dusa mi radosna kad procitam ovako nesto. Nek neko radi nesto u ovoj drzavi uhljebljenih budzetasa.
Dusa bi bila radosna da se potrude oko medjunarodnih sporazuma o trgovini, a tu smo skoro uvijek na gubitku, jer ne stitimo vlastite proizvodjace i izvoznike, sto vecina zemalja u svijetu radi. Zasto od Srbije i Hrvatske npr. ne zahtijeva reciprocitet u smislu kontrola i provjere porijekla robe? Oni to nama rade stalno, i na osnovu izmisljotina koce nas izvoz njima, a nama uvaljuju smece od bogtepita otkud!?
Samo radi drug, pusti ove kretene sigurno je da ce ti se posten rad isplatiti!!
Zato mi jedemo meso iz Argentine starije od Sarovica hjebo vas on sve ce nas potrovati..
....to ti strucnjak za meso pa znas??
PRIKAŽI ODGOVORE (1)