|

Šarović, Govedarica i Miličević u opticaju za predsjednika SDS-a

Šarović, Govedarica i Miličević u opticaju za predsjednika SDS-a
4
S
SRNA
21.4.2019. u 18:00
11
komentara
4

dijeljenja
Šarović, Govedarica i Miličević u opticaju za predsjednika SDS-a Foto: N. G./Klix.ba
Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas da su on, Milan Miličević i Mirko Šarović u opticaju kao kandidati za predsjednika stranke, koji će biti biran na Skupštini SDS-a.
Govedarica je nakon sjednice Glavnog odbora stranke rekao novinarima u Istočnom Sarajevu da će Skupština SDS-a biti održana do polovine juna i da se danas razgovaralo o tome da imaju jednog kandidata, a ukoliko se ne budu mogli dogovoriti da onda budu dva, o čemu će biti odlučeno do skupštinskog zasjedanja.

On je naveo da su danas usvojili kriterijum za unutarstranačke izbore, a da će na Skupštini usvojiti izmjene Statuta da bi ojačali neke stranačke organe.

Govedarica je napomenuo da se danas razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji i da je konstatovano da je Glavni odbor donio dobru odluku na prošloj sjednici kada je odbio bilo kakvu vrstu koalicije sa SNSD-om na nivou BiH.

Predsjednik SDS-a je ukazao na važnost jedinstva i da stranka ne mijenja stav o NATO-u, te da su danas dali podršku srpskim ministrima u Vijeću ministara u vezi svih aktivnosti koje se odnose na Godišnji nacionalni program (MAP), za koji smatraju da ga jedino može da usvoji Vijeće ministara BiH.

Govedarica smatra da ekonomsko-privredni sistem u Republici Srpskoj nije održiv, te je istakao da Vlada mora ići sa odlučnijim mjerama kada je u pitanju povećanje plata.

On je naglasio da će SDS po okončanju unutarstranačkih izbora definisati svoja radna tijela i odbor za ekonomsko-privredna pitanja koji će sagledati sve anomalije u propisima da bi poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske pokrenuli određene izmjene i dopune zakona da bi se popravilo stanje u društvu.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...