Radovi još traju
280

Sarajlije ogorčene: Vode najvjerovatnije neće biti do ujutro

Piše: M. N.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Veći broj sarajevskih naselja od devet sati jutros je bez vode zbog radova na potisnom cjevovodu "Bačevo - Alipašin most". Kako saznajemo, radovi još traju i nije poznato kada će vodosnabdijevanje biti normalizovano.

Kako su nam kazali stanari koji žive u pojedinim naseljima, radnici su nekima rekli kako bi voda mogla doći oko 22 sata, dok su drugima rekli da je neće biti do jutra.

Kako saznajemo oko 20 sati radovi na terenu nisu bili završeni, a kada bi u trenucima pisanja ovog članka voda bila puštena u mrežu ona do slavina u domaćinstvima ne bi stigla za najmanje tri sata odnosno do ponoći.

Građani su ogorčeni i na pitanja na zvaničnoj Facebook stranici KJKP Vodovod i kanalizacije ne dobijaju odgovor na traženo pitanje "Kada će doći voda".

Podsjetimo, iz ViK-a je najavljeno da će bez vode ostati Koševsko brdo, Bare(Šip), naselje Park, Ciglane, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Boljakov Potok, Buća Potok, Vitković brdo, Sokolje, Briješće brdo, Dumače, Ugorsko, Hotonj, Orahov brijeg i Nova Industrijska zona-Vogošća, kao i u ulicama Alipašina, Bolnička, Koševo i Patriotske Lige.

Iz ViK-a samo su nam kazali da radovi još traju i da bi trebali biti okončani tokom noći, dok dispečere nismo mogli dobiti.

"Radi se o vrlo važnom potisnom cjevovodu 'Bačevo-Alipašin most' prečnika 700 mm, pa se ovi radovi izvode paralelno na oba kraja cjevovoda te su i ekipe pojačane. Uključena je sva potrebna mehanizacija, a angažovane su Služba za proizvodnju i distribuciju vode, Služba za održavanje mreže i objekata, Služba za mašinsko održavanje i Sanitarna služba. Napominjemo da su ekipe KJKP ViK jutros od pet sati na terenu, te ulažu sve napore kako bi se ovi radovi priveli kraju i kako bi se uspostavila normalizacija u vodosnabdijevanju", saopćeno je prije nekoliko sati iz ovog javnog preduzeća.