{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajlija Nino Prželj na listi 30 biznis lidera budućnosti mlađih od 30 godina u St. Louisu

13.6.2018. u 08:23
31
44
Sarajlija Nino Prželj na listi 30 biznis lidera budućnosti mlađih od 30 godina u St. Louisu
31
Sarajlija Nino Prželj na listi 30 biznis lidera budućnosti mlađih od 30 godina u St. Louisu
Sarajlija koji živi i radi u američkom St. Louisu izabran je kao jedan od 30 biznis lidera budućnosti mlađih od 30 godina. Izbor je vršio poslovni magazin St. Louis Business Journal, a Pržulj je izabran među 200 nominiranih.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako nam je rekao predstavnik bh. zajednice u St. Louisu Akif Cogo, Nino je bio jedan od samo četiri nominirana advokata, a vrlo je aktivan član bh. zajednice. Također, svoje znanje koristi za pomoć Bosancima i Hercegovcima koji tamo žive.

Pržulj je saradnik u uredu Thomposona Coburna, radi na poslovnim parnicama firmi, finansijskom restrukturiranju i stečajevima, a predstavlja širok spektar klijenata u sudskim sporovima s visokim ulogom na državnim i saveznim sudovima.

Rođen je u Sarajevu prije samog početka rata. Imao je tri godine kada je počelo granatiranje Sarajeva. S obzirom na to da je dijete iz miješanog braka (majka mu je Bošnjakinja, a otac bosanski Srbin), njegovi roditelji su morali napustiti grad sa samo 100 dolara u džepu i četiri kofera. Doselili su se u st. Louis nekoliko godina kasnije zahvaljujući vladinom programu za izbjeglice. Njegova starija sestra prevodila je cijeloj porodici.

Pržulj je diplomirao pravo na Univerzitetu St. Louis. Od 2016. godine je član tima advokatskog ureda Thompsona Coburna i već je pomogao velikom broju klijenata da ostvare značajne pobjede. Radi često i pro bono, a zastupao je širok spektar ljudi, od zlostavljanih zatvorenika, preko radnika čija su prava ugrožena, do firmi.

Poseban značaj za njega ima misija u Međunarodnom institutu St. Louis koji je pomogao njegovoj porodici da započne život u SAD-u. Također, pomaže migrantima i izbjeglicama da pronađu zaposlenje. Član je Asocijacije bosansko-američkih profesionalaca, a član je i odbora za stipendije i mentore.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: