{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajlija na parkingu u centru grada napisao: "Ne parkirajte, auto će vam biti obijen"

27.8.2013. u 21:31
390
74
Sarajlija na parkingu u centru grada napisao: "Ne parkirajte, auto će vam biti obijen"
390
Parking na Obali Kulina bana u Sarajevu, između Prve gimnazije i kafića Delikatesna radnja, nebrojeno puta do sada je bio na meti pljačkaša. Stoga je jedan Sarajlija, koji radi u blizini, odlučio upozoriti turiste i posjetioce grada tako što je sprejem na engleskom ispisao: "Ne parkirajte ovdje, vaš auto će biti obijen".
Foto: Sabina Ćudić
Foto: Sabina Ćudić


Autor ovog upozoravajućeg stencila, koji želi ostati anoniman, se nebrojeno puta do sada obraćao policiji, no svi pozivi su bili uzaludni i završavalo se na riječima da policija ne može ništa poduzeti jer su počinioci maloljetni.

"Momci koji to redovno čine žive na Bistriku. Ugodno žive od velikog broja laptopa, kamera i raznih drugih stvari koje kontinuirano na toj lokaciji kradu. Na pitanje prijatelja o postavljanju kamere, policija ga je uputila na nadležno kantonalno ministarstvo. U ministarstvu su zatražili da im se pismeno obrati, što je (nevjerovatno uporan i odgovoran kakav jeste) i učinio. Nikada nije dobio odgovor", napisala je Sabina Ćudić, prijateljica autora stencila, na svom Facebook profilu.

Na parkingu je sinoć opljačkano auto jedne italijanske porodice, a danas je ovaj građanin Sarajeva odlučio stvar preuzeti u svoje ruke. Kupio je kalup i sprej i ispisao upozorenje sa željom da posjetioce Sarajeva poštedi ogromne neprijatnosti ukoliko svoje auto ostave na tom parkingu.

"Iz mog iskustva, gdje sam veliki broj puta pokušao animirati policiju i organe vlasti, jasno je da nam je svaki legalni put za reakciju i promjenu onemogućen, zbog čega smo dovedeni u situaciju da moramo prekršiti zakon da bi ukazali na kriminal“, kaže autor za Klix.ba

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: