{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajlić: Sutra počinjemo razgovore s partnerima u vlasti kako bismo smijenili Konakovića

Piše: M. N./Klix.ba
14.2.2018. u 17:01
47
251
Sarajlić: Sutra počinjemo razgovore s partnerima u vlasti kako bismo smijenili Konakovića
47
Sarajlić: Sutra počinjemo razgovore s partnerima u vlasti kako bismo smijenili Konakovića
Foto: K. S./Klix.ba
SDA će u narednim danima razgovarati sa svojim partnerima i drugim strankama koje čine vlast u Kantonu Sarajevo kako bi pokrenuli proceduru smjene premijera Elmedina Konakovića, te pronašli rješenje na koji način će Vlada nesmetano funkcionisati s obzirom da smjena premijera podrazumijeva i smjenu cijele vlade.
Kako je rekao Asim Sarajlić nakon zasjedanja Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, u proteklih 48 sati zasjedali su svi općinski odbori u KS i iz OO SDA Novi Grad sinoć su isključeni Mirza Selimović i Elvedin Okerić koji su u petak najavili ostavku, a OO SDA Centar je naloženo da se iz evidencije brišu Elmedin Konaković, Kemal Ademović i Amel Mekić, koji su napustili Klub SDA u Skupštini KS.

"Konaković je do jučer bio potpredsjednik KO SDA, član kadrovske komisije KO SDA i premijer u ime SDA. KO SDA smatra da je i moralno i politički korektno da podnese ostavku na mjesto premijera. SDA pokreće inicijativu za smjenu premijera i od sutra pokrećemo aktivnosti u tom smjeru. Svjesni smo težine trenutka i da Vlada mora sačuvati osnovnu funkciju, te da život u KS ne smije stati. On je bio prijedlog SDA, a volja većine građana 2014. godine bila je da je SDA izborni pobjednik i Konaković je u ime KO obnašao funkciju. Danas više nema podršku jer ide s novim političkim projektom i korektno je da SDA pronađe novo rješenje s partnerima", rekao je Sarajlić.

Također, Sarajlić je istakao kako se SDA bori protiv korupcije i kriminala i jasno govori o tome na svojim sjednicama, ali da je tu borbu potrebno voditi sistemski, a ne "donkihotovski", kao Konaković.

"Ne možete jednoj osobi dati ulogu istražitelja, policajca, tužioca i sudije. Mi vjerujemo u pravnu državu. Stanje se u javnim preduzećima popravila s ovom Vladom KS. Konaković je uživao veliko povjerenje KO SDA Sarajevo i predsjednika Bakira Izetbegovića, ne znam zašto je to prokockao i nije ostao da se zajedno borimo iznutra protiv tih stvari", rekao je Sarajlić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: