Potpredsjednik SDA
70

Sarajlić: S Dodikom nema kompromisa, kod njega vrijedi samo ultimatum

Er. M.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Asim Sarajlić danas je izjavio kako predsjednik SNSD-a Milorad Dodik odbija sva rješenja koja predlaže SDA.
Prije početka sjednice Predsjedništva SDA novinari su Sarajlića pitali da će SDA podržati inicijativu SDS-a i PDP-a o izmjeni Poslovnika o radu Zastupničkog doma PSBiH, a koja bi trebala omogućiti normalno funkcionisanje ovog organa državne zakonodavne vlasti.

Sarajlić je podsjetio da on nije zastupnik u Zastupničkom domu PSBiH, ali da smatra kako je inicijativa generalno dobra. Podsjetio je da je SDA također pokušavala iznaći rješenje kojim bi se deblokirao rad Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, navodeći da je predsjedavajući Zastupničkog doma PSBiH Denis Zvizdić više puta pokušao zakazati sjednice, ali da je naišao na blokadu.

"Naravno, sve što ide u cilju deblokade institucija mi ćemo podržati", rekao je Sarajlić.

Na pitanje da li vjeruje da će prijedlog SDS-a i PDP-a podržati i zastupnici SNSD-a i HDZ-a BiH, Sarajlić je odgovorio kako ne vjeruje u to.

"Predsjednik Bakir Izetbegović danas će nas vjerovatno informisati o sastanku koji je imao s delegacijom HDZ-a i da vidimo je li bilo kakvog konkretnog razgovora. Ocjenjujući ovo što čujemo u izjavama Milorada Dodika, sve kompromise i sva rješenja koja smo mi nudili taj čovjek odbija. Vrlo je jasno da s njim nema kompromisa, već samo ultimatum", kazao je Sarajlić.