Pad temperatura
333

Sarajke, Sarajlije i turisti iskoristili ugodnu noć i osvojili gradske ulice

Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Niže temperature zraka u glavnom gradu BiH izmamile su brojne građane da izađu iz svojih domova i prošetaju ulicama, ali i da popiju kafu u baštama sarajevskih kafića.

Sve do petka ove sedmice stanovnici Sarajeva mučili su muku sa visokim temperaturama zraka koje su se uglavnom kretale od 28 do 33 stepena Celzija.

Rashlađenje koje je u ranim jutarnjim satima sa petka na subotu bilo uslovljeno slabom kišom utjecalo je na temperaturu zraka koja se danas spustila za nekoliko stepeni Celzija.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda temperatura zraka u Sarajevu večeras iznosi 23 stepena Celzija. Povoljnija biometeorološka prognoza izmamila je brojne Sarajke i Sarajlije da prošetaju ulicama glavnog grada BiH.

Biometeorološke prilike su povoljnije i kada je riječ o nedjelji. Niže temperature, više svježine i mirniji san, ugodno će djelovati na većinu populacije. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da je neophodno posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja tokom sunčanijih perioda te da će se opća slika u nedjelju djelimično pogoršati sa približavanjem noći.

Sutra nas prije podne očekuje pretežno sunčano vrijeme, a tokom poslijepodneva i u večernjim satima doći će do postepenog naoblačenja koje će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature kretat će se od 11 do 16 stepeni Celzija, na jugu od 17 do 21, a dnevne od 23 do 28, na jugu od 28 do 32 stepeni Celzija.