|

Sarajka Nejra Kalkan kandidatkinja za članicu EP-a za Holandiju

Sarajka Nejra Kalkan kandidatkinja za članicu EP-a za Holandiju
46
F
FENA
27.1.2014. u 16:08
16
komentara
46

dijeljenja
Sarajka Nejra Kalkan kandidatkinja za članicu EP-a za Holandiju
Rođena Sarajka Nejra Kalkan (30) u Amsterdamu je zvanično predložena kao kandidatkinja za članicu Evropskog parlamenta uime Radničke stranke za Holandiju.
Ovom kandidaturom, Nejra Kalkan je prva Bosanka iz Holandije koja je na listi kandidata za člana Evropskog parlamenta.

Kalkan, čija je porodica tokom rata izbjegla u Holandiju, diplomirala je na Univerzitetu u Amsterdamu iz oblasti međunarodnog i evropskog prava.

Poslije toga je radila (volontirala) u Komitetu za vanjske poslove američkog Kongresa u Washingtonu.

Posljednje četiri godine, Kalkan radi na poziciji višeg savjetnika u Evropskom parlamentu kao stručnjakinja za pravosuđe, unutrašnje poslove i građanska prava u Evropi.

Također, savjetuje članicu Evropskog parlamenta Emine Bozkurt o pitanjima koja se tiču BiH i prava žena na zapadnom Balkanu.

"Evropa se već duže vrijeme nalazi u ekonomskoj krizi. Stoga je socijaldemokratski glas u ovom trenutku izuzetno važan za jaku i socijalnu Evropu, u čijem fokusu su promocija zapošljavanja, ličnog i kolektivnog prosperiteta. Želim iskoristiti svoju stručnost i iskustvo u borbi za ekonomsku stabilnost u Evropi, a da pri tome ne izgubimo iz vida prava građana. U svom radu, nastojat ću da nastavim pomagati BiH na njenom putu ka evropskim integracijama", kazala je ona.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...