|

Sarajevu konačno vraćeno porodilište Jezero

Sarajevu konačno vraćeno porodilište Jezero
0
S
Piše: N. J.
23.11.2010. u 14:27
35
komentara
0

dijeljenja
Sarajevu konačno vraćeno porodilište Jezero
Sarajevo će na Dan državnosti BiH, 25. novembra, dobiti nazad porodilište Jezero, čija je obnova trajala šest godina, potvrdila je za Sarajevo-x.com glasnogovornica bolnice Koševo Biljana Jandrić.
"Najveći dio opreme je već prebačen iz stare na novu kliniku, a još od prošle sedmice porodilje smo počeli prebacivati u novi objekat. Nakon 25. novembra, porodi će se obavljati isključivo u novom porodilištu, dok ćemo staro zatvoriti", kaže Jandrićeva.

Novo porodilište je opremljeno najsavremenijom opremom, raspolagat će sa 120 kreveta, pet porođajnih i četiri operacione sale, te odjelom za intezivnu njegu. Time će porodilje i njihove bebe, ali i osoblje, konačno dobiti normalne uslove za rad, budući da je u starom objektu nedostajalo i prostora i opreme.

Sanacija porodilišta Jezero počela je 2004. godine, a u obnovu je uloženo oko 28 miliona KM, uključujući budžetska i sredstva s posebnog računa, odnosno grant Republike Turske. Istovremeno, Zavod za zdravstveno osiguranje Kantona Sarajevo osigurao je oko 16 miliona KM za nabavku opreme i mobilijar.
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...