Nakon mjeseci šutnje
28

Sarajevski vodovod ponovo otvoren za upite građana

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
KJKP “Vodovod i kanalizacija“ Sarajevo od utorka 17. oktobra građanima ponovo pruža usluge dvosmjerne komunikacije na relaciji VIK-građani.

Kako kažu iz ViK-a, nedopustiva je šutnja i neprofesionalizam u odnosima sa javnošću, a namjera nove Uprave VIK-a i Odjela za odnose s javnošću je otvaranje prema medijima i građanima sa transparentnim i bitnim informacijama.

"Na pravovremeno i tačno informisanje građani Kantona Sarajevo imaju puno pravo i KJKP VIK će biti posvećen ispunjavanju tih obaveza kao javnog preduzeća. Ispred nas su mjeseci intenzivnih radova, koji će obilovati velikim brojem popravki, blokiranih ulica, dnevnih i noćnih redukcija zbog tih popravaka i mjerenja, te drugih potrebnih mjera u cilju saniranja teške situacije u vodosnabdijevanju. KJKP VIK je posvećen cilju, da ovaj turbulentni period bude olakšan građanima, tako što će pravovremeno i tačno biti informisani o predstojećim terminima redukcija", kaže se u saopćenju ViK-a.

Podsjećamo, građani su posljednjih mjeseci imali velikih problema s komunikacijom prema ViK-u, a koja je bila izuzetno rijetka, neprofesionalna i gotovo nepostojeća.