Bez vode bili 20 sati
251

Sarajevski "Vodovod" briše Facebook komentare građana koji su negodovali

Piše: M. N.
Građani većeg broja sarajevskih naselja dobili su vodu u ranim jutarnjim satima nakon što su slavine bile suhe 20 sati. Ogorčeni građani postavljali su pitanja i iskazali negodovanje na zvaničnoj Facebook stranici KJKP Vodovod i kanalizacija, ali su ti komentari jutros izbrisani.

Zvanična Facebook stranica kompanije trebala bi biti jedan od načina komuniciranja s građanima od kojih ViK i prima platu, ali na njihova pitanja u komentarima niko nije odgovarao.

Građani su nam se požalili i kako je broj dispečera ViK-a bio stalno zauzet, dok se na druge brojeve nije niko javljao. Također, negodovali su jer su njihovi komentari izbrisani, u što smo se i sami uvjerili.

Informacije su im davali radnici s terena koji su im kazali da vode neće biti do ranih jutarnjih sati, dok su onima koji su tokom poslijepodnevnih sati uspjeli dobiti nekog od uposlenika na brojeve koji stoje na web stranici kazali da će voda doći oko 22 sata, što se na kraju ispostavilo netačnim.

Kako su iz ViK-a naveli na Facebook stranici, radovi u ulici Rustempašina izvodili su se na frekventnoj raskrsnici uz prisustvo velikog broja instalacija i šahtova, što je dodatno otežavalo izvođenje radova.

"Izvođenje radova zahtijevalo je veliku preciznost, znanje i umijeće na poslovima montaže, kako bi se uklopio postojeći vod s novopoloženim cjevovodom. Radovi na uvezivanju su zahtijevali veliku angažovanost svih službi i mehanizacije. Montažni radovi su završeni u ranim satima 22. marta 2019. godine te je počelo upuštanje vode u sistem. Ugrađeni elementi na vezama, kao i na dionici novoizvedenog cjevovoda profila DN 700 mm proizvode se isključivo po narudžbi. Pored Službe za održavanje vodovodne mreže i objekata, u izvođenju radova učestvovale su i Služba za distribuciju vode, Sanitarna služba koja je izvršila dezinfekciju ugrađenog materijala, Služba mašinskog održavanja", naveli su u saopćenju koje su objavili prije nekoliko sati.