{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevski studenti sutra ponovo protestuju

9.6.2013. u 18:52
571
51
Sarajevski studenti sutra ponovo protestuju
571
Sarajevski studenti sutra ponovo protestuju
Foto: Klix.ba
Studentski parlament UNSA pozvao je sve studente, mlade i građane Sarajeva da se okupe sutra u 12.00 sati na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović odakle će se mirno i dostojanstveno krenuti u protestnu šetnju prema Parlamentu BiH i pridružiti se ostalim demonstrantima.
Na putu prema Parlamentu BiH studenti će stati i ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo gdje će dostaviti i svoje zahtjeve koji su u nadležnosti Vlade KS, po pitanju studentskog standarda, umanjenja tranši iz Budžeta Kantona prema Univerzitetu u Sarajevu, kao i o povećanjima školarina koja se najavljuju, saopćeno je iz SPUS-a.

Ovaj protest je nastavak velikog protesta, koji je održan u petak, 07. juna.

"Podsjećamo, protesti će biti organizovani kao podrška inicijativi građana koji su u posljednjih dana, blokadom zgrade Parlamenta zahtijevali hitno donošenje zakona o jedinstvenom matičnom broju, budući da su bebe rođene od februara ove godine uskraćene za osnovna ljudska prava.

Studentski parlament je od samog početka dao podršku protestima za rješenje problema JMBG. Sada se potpuno uključujemo u protest i kao predstavnici najmasovnijeg i najstarijeg Univerziteta u BiH organizujemo naše studente, a i sve mlade s planom da veliku masu studenata i mladih putem našeg projekta 'Studentski pohodi' priključimo protestu. Naš osnovni motiv jeste pozivanje na odgovornost naših parlamentaraca, ali i svih ostalih institucija, službi i službenika koji ne rade svoj posao, te nam tako svima uskraćuju budućnost kakvu zaslužujemo.

Također, pozivamo sve studente i mlade ljude da se, koliko je ko u mogućnosti, priključe protestantima okupljenim ispred Parlamenta BiH, gdje već nekoliko dana izražavamo nezadovoljstvo prema našim parlamentarcima", navodi se u saopćenju SPUS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: