Akcija "Free hugs"
0

Sarajevski srednjoškolci dijelili besplatne zagrljaje građanima

Anadolija
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U organizaciji Lokalnog tima Sarajevo Asocijacije srednjoškolaca u BiH, ispred sarajevske Katedrale Srca Isusova danas je organizovana akcija "Free hugs".

Glasnogovornica Lokalnog tima Sarajevo Asocijacije srednjoškolaca u BiH Rijalda Jusufbegović kazala je za agenciju Anadolija da je cilj njihovog današnjeg okupljanja da "zagrle stanovnike Sarajeva i da mu pruže pažnju i toplinu u ovim hladnim danima".

"Mi se nadamo jednom velikom odzivu mladih ljudi kao i starijih koji će nam pružiti podršku", kazala je ona. Prema njenim riječima Lokalni tim za sada ima 50 članova ali se taj broj iz dana u dan povećava. Koordinator projekta Halil Sadiković kazao je da su oni danas sa sugrađanima dijelili besplatne zagrljaje.

"Cilj akcije je da vratimo radost i zadovoljstvo ljudima u ovim teškim i tužnim danima, da im vratimo osmijeh na lice ali i da promovišemo našu Asocijaciju", kazao je Sadiković. Dunja Perišić je ovu akciju ocijenila kao nešto "veoma lijepo".

Perišić je ukazala na potrebu organiziranja neke akcije čišćenja prirodne sredine kao doline Neretve, što smatra prioritetnom i osnovnom potrebom.