{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevski specijalci u Orlandu osvojili 20. mjesto, treći od ekipa van SAD-a

17.11.2013. u 10:32
2
62
Sarajevski specijalci u Orlandu osvojili 20. mjesto, treći od ekipa van SAD-a
2
Sarajevski specijalci u Orlandu osvojili 20. mjesto, treći od ekipa van SAD-a
Sarajevski specijalci (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pripadnici specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo na 31. međunarodnom takmičenju u Orlandu, Florida, osvojili su 20. mjesto u ukupnom plasmanu od 57 ekipa, a bili su treći od ekipa van SAD-a.
Takmičenje u SAD-u održano je od 9. do 14. novembra, a na njemu je vrlo bitna bila fizička spremnost te taktička uigranost. Podsjetimo, prošle godine bh. specijalci osvojili su na ovom takmičenju treće mjesto u poretku internacionalnih timova.

Za ovogodišnje takmičenje sarajevski specijalci su se pripremali na Igmanu, a osim takmičarskog dijela u SAD-u su imali priliku prisustvovati i edukativnim sadržajima.

U Orlando su putovali: vođa tima Muhamed Hasanović, Avdo Ibrica, Muhamed Imširović, Emir Halvadžija, Amer Kukolj, Bojan Berović, Vahidin Kanlić, Safidin Jazvin, Emir Ćutuk, Fatmir Hajdarević, Muhamed Mulaomerović i Halid Ganija.

Neke od tema koje su aktuelne na ovom prestižnom takmičenju su zaštita VIP osoba, zatvorenika prilikom transporta, planiranje SWAT operacija, visokorizična zaustavljanja vozila i druge. Takmičenje se sastoji od vježbi spašavanja talaca, pokretne mete, spašavanja ranjenog policajca, tornja i policijskog poligona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: