|

Bh. specijalci bolji od Nijemaca, Rumuna, Kuvajćana i Šveđana

Bh. specijalci bolji od Nijemaca, Rumuna, Kuvajćana i Šveđana
0
Piše: N. J.
20.11.2013. u 15:26
9
komentara
0

dijeljenja
1/10 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
2/10 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
3/10 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
4/10 Muhamed Imširović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
5/10 Halid Ganija (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
6/10 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
7/10 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
8/10 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
9/10 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
10/10 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Pripadnici specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo su na 31. međunarodnom takmičenju u Orlandu, Florida, osvojili 20. mjesto u ukupnom plasmanu od 61 ekipe, a bili su treći od ekipa van SAD-a. Danas su se zajedno sa bh. reprezentativcima vratili u Sarajevo.
"Bili smo ispred Nijemaca, Rumuna, Kuvajćana i Šveđana. To potvrđuje da su našu specijalci dobro pripremljeni i obučeni. Veoma sam zadovoljan onim što su pokazali u Americi", rekao je
Halid Ganija, načelnik Sektora uniformirane policije MUP-a KS.

Plasmanom je zadovoljan i pripadnik specijalne jedinice MUP-a KS Muhamed Imširović, koji je kazao kako je ove godine konkurencija bila mnogo jača nego prethodne.

"Takmičili smo se u pet disciplina, u četiri pucačke i jednoj na poligonu. Riječ je o vježbama koje su vrlo slične stvarnim kriznim situacijama, a najteže je bilo to što nam organizatori nisu unaprijed davali opis vježbe, već tri minute pred njeno izvođenje", rekao je Imširović.

Takmičenje u SAD-u održano je od 9. do 14. novembra, a na njemu je vrlo bitna bila fizička spremnost te taktička uigranost.

U Orlando su putovali: vođa tima Muhamed Hasanović, Avdo Ibrica, Muhamed Imširović, Emir Halvadžija, Amer Kukolj, Bojan Berović, Vahidin Kanlić, Safidin Jazvin, Emir Ćutuk, Fatmir Hajdarević, Muhamed Mulaomerović i Halid Ganija.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...