Od vlastitih sredstava
6

Sarajevski Pokop otvorio renovirani salon pogrebne opreme kod Katedrale

M. N.
KJKP Pokop svečano je otvorilo izložbeni salon pogrebne opreme koji se nalazi u sarajevskoj ulici Petrakijina 1, a nakon renoviranja i adaptiranja prodavnice.

Otvorenju je prisustvovao veliki broj zvanica, članovi Nadzornog odbora KJKP Pokop, predstavnici općina Stari grad i Centar, Uprava, kao i uposlenici preduzeća. Vrpcu su presjekli generalni direktor Pokopa Goran Cerić, te Bećir Sirovina predsjednik Nadzornog odbora preduzeća, a nakon toga upriličena je i mala zakuska.

Iz preduzeća ističu kako su ponosni na ovaj projekat koji su realizovali vlastitim sredstvima.

"Još od nastanka 'Pokopa' davne 1974. godine, jedna od osnovnih djelatnosti našeg preduzeća je ugovaranje ukopa, kao i prodajno izložbeni salon. Upravo ova djelatnost, svih ovih godina obavlja se u našem prostoru na Katedrali, u Petrakijinoj ulici. Do sada u ovaj prostor nije bilo značajnijih ulaganja i investicija, osim promjene elektro instalacija, kao i instalacija grijanja, a mi smo uspjeli iz vlastitih sredstava kompletan prostor renovirati. Ovo je samo još jedan od zadataka koje smo stavili pred sebe, i naravno, uspješno ga realizirali", rekao je Goran Cerić, generalni direktor sarajevskog Pokopa.