Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Trenutno sad su 3 kineza u hitnoj, sumnja se na coronavirus. Hajde klix malo istražite, ispitajte ko, gdje, šta, ne samo ko je koga jbo i gdje su jala i buba sad...
@Exigne u pravu si. Pozitivni su. Smješteni u Podhrastove. Uzas. Mediji kriju očito. Jer smo svi nespremni.
@Exigne Nisu u hitnoj hospitalizirani su u Opcoj bolnici
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ma neeeeeeće...
Glupi direktor
Ljude pregledaju iz Kine, a bukvalno ko god dolazi iz kine sada presjeda u dubai ili slicno, i onda dolaze. Djeca ta ce nakon tek par dana imat simptome do tad, ce prenijeti na roditelje, koji ce takodjer pokazati simptome nakon par dana, pa nadalje. Glupani jedni...
Naši doktori Bože sačuvaj jada idiotizam...Pusti ti kuci nek hodaju gradom
ja pisem vec satima da imaju 4 osobe na intezivnoj ali brisu komentare administratori. Dragi admin ja radim na intezivnoj pa da znate kupite maske
Niti jedno djete od tih 14 nema simptome, a na infektologiji kazu da nemaju dovoljno "doza" za testiranje pa testiraju samo ove sa simptomima.
ja jada i direktora, ne konta što su ih poslali kući " jer su zdravi". Ko nam uči djecu? A inkubacija paša moj ? Pročitati nešto ? Ništa ?
Da li češnjak + slavonska kobajsica smanjuju mogućnost zaraze?
šta ste se ukenjali...pa smrtonosnija je ova normalna gripa koja je u BiH ubila već 50ak ljudi. U USA je obična gripa napala 15 miliona ljudi, 140 hiljada je hospitalizirano a oko 7000 umrlih... Ova Korona je gripa kao i svake druge samo što je medijski iskorištena da se skrše ekonomije i prodaju muda pod bubrege... Doće i kod nas i neće biti ništa gore nego što je inače... Fora je u ekonomiji i ekonomskim igrama....
@Racio6th Nije tacno da je smrtonosnija obicna gripa. Kod nje je stopa smrtnosti 0.1% - jer se ima vakcina za ugrozene kategorije. Stopa smrtnosti ove korone je oko 3% - sto je blizu 30 puta veca stopa smrtnosti nego u sezonske gripe. Prestani siriti dezinformacije!
Mi smo spremni, nema potrebe za panikom. U domovima zdravlja idila nema gužvi.
Ukoliko budu zarazeni vec su prenijeli virus na druge osobe u skoli. Znat ce se za 2 sedmice najranije. Dobra vijest je da mladje osobe odlezaju kao klasicnu gripu ali je problem ukoliko se prenese na starije osobe kako je organizam slabiji i ne moze da se nosi s virusom.
pricate o Italiji kao da je Dobrinja,u zemlji preko 60 miliona stanovnika,200-300 zarazenih a cijelo podrucije u kojem je najvise zarazenih je stavljeno u izolaciju,opasno je ali ne treba pretjerivat i sad bi djecu stavljali u karantin na 20 dana pa nije spanska groznica.
ko da ih pregleda? gdje da urade test na koronu? na avazu clanak kaze da neka djeca imaju temperaturu, a neko je procjenio da je to samo grip. ljudi moji zivite u bosni i hercegovini, a ne u nekoj uredjenoj zemlji.
Čudo bi bilo da su ih pregledali nesposobnjakovici ovako ništa novo iz BiH
Ako se i jedno dijete vratilo sa virusom, gotovo je. Dijete ce prenijeti roditelju, roditelji idu na posao (valjda), u kontaktu su sa kolegama, te kolege sa svojim ukucanima, svojom djecom... A hajd ne otidji na posao, hajd stisni daMu pa ne zaradi hljeb svojoj porodici (neces biti placen na bolovanju). Ako se i jedno dijete vratilo sa virusom, do danas je isti prenešen na desetak osoba..
Tako ti je to kod nas. Sve drzave, napominjem: "ZABRANILE EKSKURZIJE DJECE U ITALIJU" - jedino kod nas se "preporucuje da se ne ide" - a oni koji se vracaju - strpali su ih kucama jer nemaju ni izolatorija nijednog na nivou drzave kako treba. SRAMOTA!!!