U Vogošći
12

Sarajevska policija uhapsila dvije osobe osumnjičene da su ukrale opremu vrijednu 120.000 KM

N. V.
Foto: MUP KS
Foto: MUP KS (Foto: Klix.ba)
Dvije osobe sa piodručja Kantona Sarajevo su lišene slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa u Toyotinom servisu u Vogošći.

Policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte - Sektora kriminalističke policije su jučer slobode lišili osobe A.V. rođen 1994. godine u Njemačkoj i E.H. rođen 1978. godine u Zvorniku, obojica nastanjeni u Sarajevu.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo teška krađa, to jeste da su u ulici Nova željeznička stanica u općini Vogošća opljačkali prodajni centar "AFA RACING-a" u periodu od 2. do 5. novembra prošle godine.

U toku kriminalističke obrade pronađeni su i oduzeti otuđeni predmeti, a također je izvršen pretres više stambenih i pratećih objekata koje koristi A.V. na području općine Novi Grad Sarajevo. Otuđena roba je vrijednosti preko 120.000KM.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.