{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevska policija provodi istragu nakon videa u kojem policajac šamara muškarca na Ilidži

9.8.2018. u 16:14
739
314
Sarajevska policija provodi istragu nakon videa u kojem policajac šamara muškarca na Ilidži
739
 
Nakon što je Klix.ba jutros objavio videosnimak u kojem policijski službenik udara šamar nepoznatom muškarcu na Ilidži, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pokrenulo je internu istragu o ovom slučaju.
Ovu informaciju potvrdila nam je glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija.

"Istragu provodi Odjeljenje unutrašnje kontrole i sve je u ovom trenutku usmjereno na policajca kako bi se utvrdilo da li je počinio povredu službene dužnosti. Nakon provjere snimka imat ćemo više informacija", kazala nam je Kuldija.

U videosnimku koji je stigao do naše redakcije može se vidjeti kako se policajac raspravlja s nepoznatim muškarcem, a potom mu prilazi i udara šamar. Njegove kolege na mjestu događaja nisu reagovale.

Podsjećamo, šamaranje se u ovom slučaju smatra teškom povredom službene djelatnosti.

Kako se navodi u Zakonu o policijskim službenicima BiH, teškom povredom službene dužnosti smatra se narušavanje javnog reda i mira, posebno nepristojnim i grubim ponašanjem, tučom na javnom mjestu ili bilo kojom drugom radnjom kojom se narušava javni red i mir te ugled policijskog organa, bez obzira na vrijeme i mjesto događaja.

Policijski službenici sredstva prisile, kao što je fizička sila, mogu upotrijebiti samo kada je potrebno zaštititi ljudski život, odbiti napad, savladati otpor ili spriječiti bijeg.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: