Obnovljen vozni park
1.5k

Sarajevska policija ima nova vozila vrijedna tri miliona maraka

Piše: Selma H.P.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
U sektoru za policijsku podršku danas je održana prezentacija novih motornih vozila za potrebe Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Vlada i Skupština Kantona Sarajevo su za kupovinu 51 motornog vozila izdvojile tri miliona maraka. Policijski komesar Uprave policije Mevludin Halilović kazao je da su ovom kupovinom zaokružili projekt obnavljanja voznog parka Uprave policije.

"Kao što vam je poznato, mi smo prošle godine izvršili nabavku putničkih motornih vozila za potrebe uprave policije. Preostao nam je drugi dio projekta koji je realizovan ove godine, 51 vozilo u vrijednosti tri miliona maraka. Nabavka ovih vozila će pomoći Upravi policije u izvršavanju redovnih poslova i zadataka koji su pred Upravom policije u narednom periodu", kazao je Halilović.

Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo te je naglasio da će i u budućnosti pomagati slične projekte koji za cilj imaju suzbijanje kriminala.

"Naša je želja, a i naša i nadležnost je da izvršimo materijalno i tehničko snabdijevanje našeg Ministarstva unutrašnjih poslova KS, odnosno Uprave policije. Mi ćemo to nastaviti i dalje, a po ovom planu predviđena je još i nabavka nove opreme za suzbijanje kriminala na području KS", rekao je premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj.

Komesar Halilović se zahvalio Vladi i Skupštini Kantona Sarajevo što su u budžetu za 2018. godinu predvidjeli sredstva za realizaciju projekta, ističući kako će uložena sredstva Uprava policije opravdati svojim rezultatima.