{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevotekstilu potrebna finansijska "injekcija" većinskih vlasnika

F
19.5.2015. u 13:49
0
1
Sarajevotekstilu potrebna finansijska "injekcija" većinskih vlasnika
0
Sarajevotekstilu potrebna finansijska "injekcija" većinskih vlasnika
Foto: FENA
Sekretar kompanije Sarajevotekstil Kenan Mujagić izjavio je danas na press konferenciji u Sarajevu da bi za sanaciju te firme trebalo da jedan od suvlasnika uplati 700.000 KM na račun i da bude odobren kredit od tri miliona KM.
Dodao je da bi, osim toga, drugi suvlasnik trebao dostaviti robu u vrijednosti 500.000 KM čime bi bila podmirena prodajna mreža.

Mujagić je rekao da je to jedini način za revitalizaciju firme, isplatu neisplaćenih plaća i drugih obaveza i nastavak poslovanja, te da postoji dobra volja prvog suvlasnika da uplati sredstva ukoliko i drugi pristane da dostavi robu.

Pojasnio je da će u suprotnom, zbog postojećih sporazuma s povjeriocima koji u kratkom roku dospijevaju, računi Sarajevotekstila ponovo biti blokirani nakon čega slijedi stečaj.

Predstavnici Sindikalnog povjerenstva Sarajevotekstila i Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH naglasili su da su istrajni u svojim zahtjevima i da će u rješavanje problema uključiti i Ambasadu Italije u BiH budući da je jedan od suvlasnika iz te zemlje.

Na press konferenciji je istaknuto da među većinskim vlasnicima ne postoji spremnost na dijalog jer su u sukobu i ne žele razgovarati o rješenjima za firmu već samo o međusobnim potraživanjima.

Sindikat je podnio i krivične prijave da bi bili utvrđeni krivci za trenutno stanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: