{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevotekstilu potrebna finansijska "injekcija" većinskih vlasnika

F
19.5.2015. u 13:49
0
1
Sarajevotekstilu potrebna finansijska "injekcija" većinskih vlasnika
0
Sarajevotekstilu potrebna finansijska "injekcija" većinskih vlasnika
Foto: FENA
Sekretar kompanije Sarajevotekstil Kenan Mujagić izjavio je danas na press konferenciji u Sarajevu da bi za sanaciju te firme trebalo da jedan od suvlasnika uplati 700.000 KM na račun i da bude odobren kredit od tri miliona KM.
Dodao je da bi, osim toga, drugi suvlasnik trebao dostaviti robu u vrijednosti 500.000 KM čime bi bila podmirena prodajna mreža.

Mujagić je rekao da je to jedini način za revitalizaciju firme, isplatu neisplaćenih plaća i drugih obaveza i nastavak poslovanja, te da postoji dobra volja prvog suvlasnika da uplati sredstva ukoliko i drugi pristane da dostavi robu.

Pojasnio je da će u suprotnom, zbog postojećih sporazuma s povjeriocima koji u kratkom roku dospijevaju, računi Sarajevotekstila ponovo biti blokirani nakon čega slijedi stečaj.

Predstavnici Sindikalnog povjerenstva Sarajevotekstila i Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH naglasili su da su istrajni u svojim zahtjevima i da će u rješavanje problema uključiti i Ambasadu Italije u BiH budući da je jedan od suvlasnika iz te zemlje.

Na press konferenciji je istaknuto da među većinskim vlasnicima ne postoji spremnost na dijalog jer su u sukobu i ne žele razgovarati o rješenjima za firmu već samo o međusobnim potraživanjima.

Sindikat je podnio i krivične prijave da bi bili utvrđeni krivci za trenutno stanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: