{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici Sarajevotekstila najavili tužbe protiv Jovanovića i Harbe

F
FENA
10.6.2015. u 11:59
25
7
Radnici Sarajevotekstila najavili tužbe protiv Jovanovića i Harbe
25
Radnici Sarajevotekstila na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu najavili su tužbe protiv predsjednika Nadzornog odbora Gorana Jovanovića i direktora Kenana Harbe koje krive za probleme u kojim se kompanija nalazi već godinu dana.
Sindikalna povjerenica Sarajevotekstila Nizaheta Menzilović tvrdi da Jovanović može riješiti trenutno stanje, ali to ne želi jer mu je cilj doći do nekretnina.

Pozvala je Finansijsku policiju i Tužilaštvo Kantona Sarajevo da hitno djeluju radi rješavanja agonije radnika te kompanije, te prozvala vlast Kantona Sarajevo zbog nepoduzimanja zakonom predviđenih radnji na zaštiti prava radnika Sarajevotekstila i kazala da će ih smatrati saučesnicima u pljački ukoliko tako nastave.

Također, Menzilović je uputila poziv Poreznoj upravi FBiH da sredstva s jednog računa Sarajevotekstila budu iskorištena za isplatu dugovanja radnicima, i dodala da je i novoimenovani direktor Vlastimir Mijović jučer podnio ostavku.

Predsjednica Sindikata radnika trgovine BiH Mersiha Beširević naglasila je da su od Ambasade Italije u BiH tražili da se uključi u rješavanje problema Sarajevotekstila jer su većinski vlasnici iz te zemlje, te da su dobili pozitivan dogovor.

Današnjoj pres-konferenciji prisustvovalo je i 20 članova Sindikata trgovine Norveške da bi pružili podršku kolegama iz Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: