Smanjena isporuka iz BH-Gasa
0

SarajevoGas isključuje gas neredovnim platišama

Piše: N. Jamaković
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
SarajevoGas je od jutros obustavio isporuku gasa svim kotlovnicama Toplana koje imaju mogućnost potrošnje alternativnog goriva, a isto će biti učinjeno i prema ostalim korisnicima, koji nisu izmirili obaveze za potrošeni gas, potvrđeno je za Sarajevo-x.com u SarajevoGasu.

Izvršna direktorica Sektora marketinga u SarajevoGasu Nihada Glamoč je pojasnila kako su iz BH-Gasa smanjili isporuku gasa SarajevoGasu na 200.000 kubika, a trenutne potrebe su 350-400 hiljada kubika, zbog čega su iz SarajevoGasa morali reagovati isključenjima prema potrošačima koji nisu izmirili obaveze.

"BH-Gas potražuje 30 miliona KM za isporučeni gas u februaru i mi ćemo učiniti sve da taj novac isplatimo i imamo uredno snabdijevanje gasom. Nakon što smo isključili jedan broj kotlovnica Toplana sadašnje količine gasa će biti dovoljne, ali samo ukoliko ne padnu temperature. Zbog toga smo poduzeli sve potrebne mjere i najavili isključenje gasa svima koji nisu izmirili račune, a sve kako bismo zaštitili naše potrošače, koji redovno plaćaju gas", kaže Glamoč za Sarajevo-x.com.

Ona je dodala kako SarajevoGas duguje BH-Gasu ukupno oko 50 miliona KM te da samo Toplane duguju SarajevoGasu 76 miliona KM, dok svi ostali potrošači duguju 25 miliona KM.