BiH
0

Sarajevo-x.com: U sedmu godinu u novom ruhu

Klix.ba
Nakon šest godina postojanja i tri godine nakon posljednjeg redizajna, internet portal Sarajevo-x.com konačno je dobio novi izgled. Osim novog izgleda i poboljšane funkcionalnosti, uvedeni su i novi servisi.

Novi dizajn radili smo vodeći se najnovijim svjetskim trendovima u razvoju web stranica. Najviše smo pažnje prvenstveno posvetili funkcionalnosti, jednostavnosti i preglednosti. Lakše kretanje kroz portal, lakše snalaženje, lakše pronalaženje informacija, poboljšana navigacija, unaprijeđena kategorizacija glavne su karakteristike novog dizajna koji je urađen, kao i do sada, u saradnji sa bh. umjetnikom Enesom Huseinčehajićem.

Tehnički smo i dalje ostali dosljedni tableless izvedbi dizajna i jedini smo opći portal u širem regionu koji koristi tu tehniku, koja je najzaslužnija za brzo učitavanje i brzi prikaz stranica. Ispravljeni su svi bugovi glede kompatabilnosti kroz različite browsere. Za razvoj i programiranje portala zaslužna je ista ekipa kao i do sada, koja danas djeluje pod okriljem firme InterSoft d.o.o.

Novi dizajn nam otvara brojne mogućnosti za daljni razvoj portala i pobljašanje naših usluga. Vijesti su i dalje centralni dio našeg portala. Stoga, očekujte bolji kvalitet i veći kvantitet vijesti te dolazak novih i kvalitetnijih autora.

Sadržajno smo poboljšali portal i uveli nove usluge. Od sada na našim stranicama možete svakodnevno pratiti TV program sedam televizijskih kuća. Uveden je i gradski vodič gdje možete pronaći više informacija o Sarajevu. InfoCentar je novi servis koji objedinjuje novu i opširniju vremensku prognozu, stanje na putevima te kursnu listu. MediaBase je također reorganizovan i poboljšan, a trenutno prikazuje najnovije vijesti 22 bh. medija. Mp3 sekcija postaje sada mjesto za download muzike, koju ćemo u narednom periodu osvježiti sa još mnogo odličnih stvarki bh. bendova.

Portal, koji je nastao iz hobija grupe mladih entuzijasta, danas je postao vodeći internet portal u našoj zemlji kojeg dnevno posjeti između 20 i 25 hiljada internet korisnika iz BiH i svijeta.