Općina Centar
31

Sarajevo: Uskoro povezivanje parka Jezero sa biciklističkom stazom

Klix.ba
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, zajedno sa pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem, obišao je lokaciju kod stadiona "Asim Ferhatović Hase“ na Koševu gdje su u toku radovi na realizaciji treće faze projekta izgradnje biciklističke staze između Alipašine ulice i gradskog parka na Jezeru.

Ovom prilikom je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme "Grakop“, koja je angažovana za izvođenje ovih radova, upoznao načelnika Ajnadžića sa dosadašnjom dinamikom radova, koji su velikim dijelom završeni. Pored stadiona je završeno asfaltiranje nove staze, te je mašinski probijena trasa nove staze prema gradskom parku Betanija.

Paralelno sa ovim radovima uposlenici pomenute firme obnavljaju i trotoar postavljanjem novih betonskih ivičnjaka prema zgradi gradskog porodilišta Zehra Muidović na Jezeru, nakon čega slijedi asfaltiranje. Posljednji radovi na ovom projektu biće iscrtavanje horizontalne saobraćajne signalizacije.

Završetkom pomenutih radova nova biciklistička staza će povezivati Alipašinu ulicu, od raskrsnice sa Ulicom Sutjeska, sa gradskim parkom na Betaniji kao najvećom zelenom površinom u Sarajevu. Sredstva za realizaciju treće faze ovog projekta je obezbijedila Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu.

Za realizaciju prve dvije faze izgradnje nove biciklističke staze dužine 1640 metara, Općina Centar je izdvojila iz svog budžeta 660.000 KM.