{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Sarajevo: Uređeno igralište kod vrtića "Iskrica"

S
6.7.2011. u 15:09
0
0
Sarajevo: Uređeno igralište kod vrtića "Iskrica"
0
Sarajevo: Uređeno igralište kod vrtića "Iskrica"
Radnici komunalnog preduzeća "Park" su tokom juna 2011. godine završili sanaciju i hortikulturno uređenje dječijeg igrališta kod vrtića "Iskrica" u Ulici Patriotske lige 16.
Projekt je urađen u okviru "Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar", koji vodi Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar.


Uposlenici preduzeća "Park" su uklonili samoniklo drveće i grmlje na površini ispred ulaza u vrtić. Očišćeni prostor igrališta su prekrili slojem sitnih kamenih oblutaka, a okolne površine dekorisali ukrasnim grmljem i posadili sezonsko cvijeće u kamene žardinjere. Na dječijem igralištu su napravili pješčanik u betonskom okviru sa drvenim štaflama, popravili i ofarbali šest klackalica i dva tobogana te obložili drvetom betonske stoliće kružnog oblika koji se nalaze ispred dvorišnog ulaza u vrtić.


Projekt uređenja igrališta kod vrtića "Iskrica" finansirala je Općina Centar na osnovu sporazuma o realizaciji granta ovogodišnjeg općinskog budžeta za uređenje manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar, ukupne vrijednosti 127.000 KM, kojeg su 25. aprila 2011. godine potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor KJKP "Park" Rešad Pašić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: