{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Obnovljena dva dječija igrališta na Ciglanama

S
Sarajevo-x.com
26.7.2011. u 14:52
0
4
Obnovljena dva dječija igrališta na Ciglanama
0
Obnovljena dva dječija igrališta na Ciglanama
Općina Centar i dalje nastavlja sa uređenjem i obnovom zelenih površina i dječijih igrališta u središnjem dijelu grada.
U sklopu Programa uređenja i održavanja manjih javnih površina, u saradnji sa komunalnim preduzećem "Park" uređena su i dva dječija igrališta u Ulici Husrefa Redžića na području mjesne zajednice ''Ciglane-Gorica''.

Za radove na uređenju igrališta koje se nalazi kod garaža Općina Centar je izdvojila 6.400 KM. Zahvaljujući tim sredstvima, na šetnici koja prolazi kroz igralište izvršena je zamjena oštećenih kulir ploča novim te ugrađivanje betonskih ivičnjaka oko dječijeg igrališta čija je cijela površina sada prekrivena sitnim šljunkom. Osim toga, postavljena je troredna klackalica, dok je stara dvoredna ljuljačka zamijenjena novom. Popravljene su oštećene klupe sa naslonom i postavljene korpe za otpatke.


Od hortikulturnih radova predviđena je sadnja grmlja i drveća bjelogorice i crnogorice ove jeseni. Na drugom dječijem igralištu u Ulici Husrefa Redžića kod broja 4 radnici "Parka" su popravili i ofarbali trorednu klackalicu, dvije ljuljačke, tobogan i penjalicu te uredili pješčanik. Radove je finansirala Općina sa 1.800 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: