BiH
123

Sarajevo: Stanovnici Aneksa dobili ambulantu porodične medicine

Klix.ba
Na zadovoljstvo mještana naselja Aneks, gdje živi oko 4.000 stanovnika, danas je svečano otvorena ambulanta porodične medicine. Objekat su, u prisustvu velikog broja građana, otvorili načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, Fuad Husić direktor Javne ustanove Kantona Sarajevo i ispred Ministarstva zdravstva KS prim.dr. Amra Ajanović.

Riječ je o objektu koji je privrednik Adis Hodžić, uz saglasnost Općine Novi Grad izgradio i ustupio za potrebe otvaranja ambulante porodične medicine. Općina Novi Grad i Ministarstvo zdravstva KS, uložili su sredstva za opremanje objekta i vanjskog uređenja.

"Ambulanta se nalazi u samom centru naselja i dostupna je svima. Drago nam je jedan ovakav objekat staviti u javnu funkciju , za dobrobit i zadovoljstvo svih građana", istakao je Efendić

Naglasio je da se radi o gusto naseljenom mjesnom području, gdje se pored ovog značajnog projekta radi na izgradnji osnovne škole koja će riješiti dugogodišnji problem naselja Aneks i okolnih naselja. Također je kazao da je započela i izgradnja objekta mjesne zajednice "Aneks". Realizacijom pomenutih infrastrukturnih projekata kvalitet življenja u ovom dijelu općine će biti poboljšan. Fuad Husić generalni direktor JU Kantona Sarajevo kazao je da je ovo veliki značaj za građane, ali i uposlenike.

"U ovoj ambulanti će raditi jedan tim porodične medicine koji će pružati usluge i biti na raspolaganju građanima. Otvaranje jednog ovakvog objekta će u velikoj mjeri olakšati život stanovnicima ovog mjesnog područja", kazao je Husić.

"Zahvaljujem se svima koji su doprinjeli realizaciji ovog projekta, te uvažili zahtjeve mještana. Nadam se boljim i kvalitetnijim zdravstvenim uslugama", istakao je stanovnik naselja Rahman Babić.